Bas

För dig som vill komma igång med solceller till minsta investeringskostnad
Pris från
122 000kr
Betala efter installation - ingen förskottsbetalning
Panel
This is some text inside of a div block.
SOlcellslösningar

Framtidens viktigaste energikälla - förnybar, billig, enkel och hållbar!

Vi leder övergången till en hållbar framtid genom att helt oberoende hitta marknadens bästa lösningar som både är miljövänliga och kostnadseffektiva. Välj det upplägg som passar dina behov och plånbok bäst - hos oss kan du både investera med egna pengar och prenumerera till en fast månadskostnad.

Solcellsbolaget team
16 500 kr
Sänkta elkostnader per
år i genomsnitt
1,6 ton co2
Minskat koldioxidavtryck
per år i genomsnitt
14 %
Ökning i totalt fastighets-
värde i genomsnitt

Solpaneler omvandlar solenergi till solel

Framtidens energikälla
El genererad från solcellspaneler är idag ett av världens absolut mest hållbara, enkla och billiga sätt att framställa energi. Varje timme träffas jorden av mer energi än vad hela världen gör av med, på ett år. Solcellssystem konverterar denna energi till förnybar el och driver ditt hem, din fastighet eller ditt företag.

En ekonomiskt god investering!
Med stigande elpriser och låga solcellspriser är installationen av en egen solenergianläggning en av de bästa investeringarna du kan göra. Genom att nyttja din annars oanvändbara takyta till solceller kommer du sänka dina elkostnader, generera inkomst vid försäljning av din överproduktion och möjliggöra en minskning av ditt effektbehov. Sammantaget ger detta en investering med otroligt god avkastning över tid samt kort återbetalningstid.

Var en ledare av det förnybara och bli en miljöhjälte!
Solens energi är gratis, ren och (i princip) outtömlig, vilket gör den till en ideal energikälla. Visa ditt engagemang till vårt klimat genom att installera ett solcellssystem för att reducera dina koldioxidutsläpp och bidra till en grönare och mer hållbar framtid för dig och din omvärld.

Solcellsbolaget - våra solcellslösningar
Vanliga frågor

Frågor om solpaneler

Kan jag sälja el från mina solpaneler?

När du säljer överskottsel får du vanligtvis spotpris och eventuellt påslag i ersättning. Därtill får du även en skattereduktion på 60 öre per såld kWh el och ersättning för nätnytta.

Hur många solceller krävs per solpanel?

En solpanel kan bestå av mellan 52–72 solceller som placeras i ett rutnät för att skapa själva panelen. Antalet celler påverkar främst panelens storlek och effekt.

Måtten för en solpanel med 60 celler ligger vanligtvis på 1,038 x 1,755 meter. Vid villainstallationer används vanligtvis solpaneler med 60 celler eftersom de är mindre och därmed lättare att hantera på villatak. De mindre panelerna är lättare att hantera och därför blir installationskonstanden billigare än vid större paneler.

En 72-cellspanel har fler celler och är därmed större. I normala fall är måtten för en sådan solpanel 1,042 x 2,130 meter. Solpaneler med 72 används därför på  storskaliga installationer.

Vad är en solpanel?

En solpanel är en panel med 52–72 parallellkopplade solceller omslutna av en metallram. Storleken på en solpanel är normalt runt 1,82 m2. Solpaneler omvandlar solenergi till solel och kan installeras på tak, vägg eller mark.

Är det lönsamt med solpaneler?

En normalstor solcellsanläggning på 10,4 kW har en årlig avkastning på 9–12 procent och en återbetalningstid på 10–13 år.

Välj rätt solceller för dina behov, detta ska du tänka på.

Trots att solpaneler idag är en standardiserad produkt finns det skäl att jämföra märken för att hitta rätt panel för dig och ditt behov. För att jämföra kan du bland annat se på faktorer som pris/watt, certifieringar och garantier eller få hjälp av oss som oberoende partner.

1

Pris per watt

Hur kraftfulla solpaneler du behöver och vad du förväntar dig för pris per effekt.

2

Garanti

Vill du ha en utlovad garanti på produkt, installation och effekt.

3

Certifieringar

Vill du ha specifika certifieringar och bevis på kvalitet/funktion.

4

Utseende

Solpanelens utseende, vilken färg vill du ha på solcellerna och vilken ram.

5

Cellteknik

Det finns tre alternativ att välja mellan: Mono, Poly eller Tunnfilm.

6

Leverantör

Vem du köper dina solpaneler från och vem som installerar dem.

Boka en gratis projektgenomgång

Ta första steget genom att kontakta oss så hjälper vi dig hela vägen till en hållbar lösning.

100% gratis konsultation
Få en besparingskalkyl
Få en specifik kostnadskalkyl
Tack! Vi hör av oss inom kort.
Hoppsan! Något blev fel.