Solenergilösningar som gör skillnad på sista raden.

Som Sveriges oberoende solenergipartner hjälper vi företag att ta fram skräddarsydda lösningar som både bidrar till en hållbar framtid och gör skillnad på sista raden. Kontakta oss redan idag så hjälper vi dig hela vägen till en hållbar lösning.

Scrolla ner
12 000 +
Installerade solpaneler
16 ton co2
Minskat koldioxidavtryck
per år i genomsnitt
288 000 kr
Besparingar per år
i genomsnitt

En av vår tids smartaste & viktigaste investeringar

Energieffektivitet och omtanke för vår planet är två av de viktigaste frågorna för framtidens ledande företag. Genom en skräddarsydd solenergilösning kan ni både sänka era elkostnader, höja värdet på era fastigheter och bidra till en hållbar planet.

Det finns många fördelar med att installera solceller och det är en hållbar investering som både företaget och miljön har mycket att vinna på. Solceller kräver inte så mycket underhåll och genom att producera egen energi behöver ni inte heller oroa er för hur elpriset förändras över tid.

Ta första steget genom att kontakta oss så hjälper någon av våra solcellsexperter er hela vägen till en hållbar lösning.

Så här går det till

1

Projektering

Vi kommer ut på plats och genomför en förstudie på plats samt tar fram en kalkyl.

2

Förslag & offert

Vi tar sedan fram ett förslag med offert som presenteras för er på plats eller digitalt.

3

Inköp & installation

Projektet genomförs av oss och vi håller i det hela vägen fram till färdig installation.

4

Överlämning

Nu är ni redo att dra nytta av alla fördelar med er skräddarsydda solenergilösning.

Vad säger våra kunder?

“En sån här investering är ju tidlös och skapar stabila intäkter till föreningen.”

Den kräver ingen service, utan det rullar och går. Jag försöker skapa en gård med stabila intäkter som samtidigt är något positivt och är väldigt lättskött.

Testimonial - Startup X Webflow Template
Johan Hallgren
BRF, Göteborg

“Ett mycket bra bemötande från första kontakt till levererat projekt”

Den kräver ingen service, utan det rullar och går. Jag försöker skapa en gård med stabila intäkter som samtidigt är något positivt och är väldigt lättskött.

Testimonial - Startup X Webflow Template
Sofia Nyström
Solcellspark, Nyköping
Vårt arbetssätt

Ett smart val för
ert företag

Oberoende & skräddarsytt

Som Sveriges oberoende solenergipartner erbjuder vi alltid produkter med högsta kvalitet och är med och guidar er hela vägen på er solcellsresa.

Flexibel finansiering

Vi erbjuder flera flexibla finansieringsmetoder för att underlätta för våra kunder och gemensamt kommer vi fram till den bästa lösningen.

Helhetslösningar

Vi erbjuder kompletta lösningar för solceller inklusive batterier och laddstolpar för medlemmarnas elbilar vilket skapar en bra helhet.

Service utöver det normala

Solcellsbolaget är marknadsledande när det kommer till kundservice och stolta över att alltid ge kunden den bästa upplevelsen från start till mål.

Boka en gratis projektgenomgång

Ta första steget genom att kontakta oss så hjälper vi dig hela vägen till en hållbar lösning.

100% gratis konsultation
Få en besparingskalkyl
Få en specifik kostnadskalkyl
Tack! Vi hör av oss inom kort.
Hoppsan! Något blev fel.
Faq

Vanliga frågor

Är solceller bra för miljön?

Solceller producerar solel, som är en förnybar energikälla och gör det under en lång tidsperiod, 25-30 år. De bidrar inte med några fossila utsläpp och tillverkas av några av våra vanligaste metaller. De förändrar heller inte den omkringliggande miljön, såsom vattenverk och vindkraftverk gör. Därför är det ett bra alternativ till energiförsörjning.

Hur stor solcellsanläggning ska jag ha?

Hur stor solcellsanläggning du ska ha avgörs av två faktorer. Dels behöver du ha tillräckligt stor takyta och dels behöver du ha tillräckligt hög elförbrukning. Det allra vanligaste är en solcellsanläggning på 5 eller 10 kvm. Vi hjälper dig med rådgivning kring hur stor solcellsanläggning du bör välja.

När producerar solceller mest?

Solceller producerar mest solel när de befinner sig i söderläge med en vinkel på ca 35 grader. Även sydostligt och sydvästligt läge fungerar bra, även om det ger en liten minskning i produktionen.

Behöver man bygglov för solpaneler

Tumregeln är att man inte behöver bygglov för att installera solpaneler eller solceller, så länge de följer byggnadens form. Undantag kan förekomma, till exempel om du bor i ett kulturmärkt hus.

Vad behövs till en solcellsanläggning?

Utöver solpaneler behövs det även växelriktare, montagesystem och i vissa fall optimerare. På Solcellsbolaget har vi garantier på alla delar. Du behöver även byta ut din elmätare så att den kan mäta både inkommande och utgående el.  Det är din elleverantör skyldig att göra kostnadsfritt åt dig.

Hur fungerar solceller på vintern?

Energiproduktionen är naturligtvis mindre, men vill man att systemet ska generera så mycket som möjligt måste panelerna hållas snöfria. Vid snötäcken upp till cirka en centimeter kan en del solljus fortfarande tränga igenom och träffa solcellerna. Dock om solpanelerna monterats i rätt vinkel glider dessutom tjockare snölager gärna av då solpanelerna i regel är väldigt hala. Vi rekommenderar därför att man inte tar sig upp på taket med den fallrisk det innebär för att själv få bort snön.