Laddboxar

Ladda elbilen smidigt & enkelt med din alldeles egna laddstation hemma

Funderar du på att köpa en elbil eller har du redan en elbil, men är osäker på om det är värt att skaffa en laddbox? Nedan listar vi tre anledningar till varför vi på Solcellsbolaget rekommenderar alla att installera en laddbox hemma.

Solcellsbolaget team
50 %
Avdrag för grön teknik
80 %
Mindre CO2 avtryck jämfört
med förbränningsmotor
15 %
Använd bilens batteri
som lagringspunkt
Första anledningen

Ladda säkrare

Även om det går att ladda sitt laddbara fordon i ett vanligt uttag i hemmet, avråder vi från det på grund av säkerhetsskäl. Till skillnad från ett vanligt uttag, har laddboxen nämligen ständig kommunikation med bilen, för att se till att inget oväntat händer.

De inbyggda säkerhetsfunktionerna ser dessutom till att elen bryts ifall bilen inte är korrekt ansluten.

Solcellsbolaget team
tredje anledningen

Ladda billigare

En full laddning via en laddbox i ditt eget hem kostar cirka 20-25 kronor. När du laddar på en laddstation varierar kostnaden beroende på vem som äger stationen, men den kan vara upp emot 80 kronor för en full laddning. I längden kan du därmed spara in stora summor genom att mestadels ladda hemma.

Solcellsbolaget erbjuder kompletta lösningar för solceller, laddstolpar och batterier för att skapa en bra helhet. Hör av dig till oss så berättar vi mer och ser över dina behov.

Solcellsbolaget team
Andra anledningen

Ladda snabbare

Den mest effektiva tiden att ladda din bil är medan du sover. Då behöver du inte avbryta laddningen för att använda bilen innan den hinner bli fulladdad. På så sätt slipper du ladda flertalet kortare stunder samt fundera på om du har tillräckligt med el för att nå din slutdestination.

Dessutom laddar du din elbil snabbare i en laddbox än i ett vanligt eluttag. En laddbox laddar minimum 16A, medan ett uttag brukar ge 6-10A.

Solcellsbolaget team

Boka en gratis projektgenomgång

Ta första steget genom att kontakta oss så hjälper vi dig hela vägen till en hållbar lösning.

100% gratis konsultation
Få en besparingskalkyl
Få en specifik kostnadskalkyl
Tack! Vi hör av oss inom kort.
Hoppsan! Något blev fel.
Vanliga frågor

Frågor om laddboxar

Hur laddar man bilen både smart & säkert?

När man skaffar en elbil är det många saker att tänka på. Många vill ha möjligheten att kunna ladda hemma. Med en laddbox kan du ladda med högre effekt vilket innebär snabbare laddning jämfört med ett vanligt vägguttag.

Marknaden är full av lösningar för det här och antalet tillverkare av just laddboxar är många. Det här gör att både pris och specifikationer varierar kraftigt mellan märken och modeller. Det är inte helt enkelt att hitta rätt för just dina behov, så här kommer 3 viktiga saker att tänka på vid köp av en laddbox!

Bör jag välja en fast eller lös kabel?

Välj en laddbox med en lös kabel!  Det är bra att välja en lös kabel för att du har möjligheten att ta med dig kabeln när du är ute och åker.  De boxar vi erbjuder har en funktion som innebär att du kan låsa fast kabeln vilket är en säkerhet om du åkt hemifrån och glömt sladden kvar ute i laddboxen. En annan fördel med att välja lös kabel är att du tänker långsiktigt och enkelt kan anpassa dig när du skaffar en ny bil som kanske har ladduttaget på en annan plats, eller kräver en annat typ av ladduttag.

Vilken laddbox ska man välja?

När du ska köpa en laddbox är det enkelt att utgå från sina nuvarande behov. Det är därför även smart planera för framtida behov för att slippa dra på sig onödiga kostnader längre fram. Genom att välja en laddbox som klarar att leverera upp till 22kw och som klarar både 1- och 3-fas laddning kan du känna dig trygg med att du kan behålla samma laddbox även om du byter bil i framtiden. Så, vill du ha en framtidssäker laddbox – välj en med typ 2-uttag eller med en fast typ 2 kabel.

Vad är en uppkopplad laddbox?

En uppkopplad laddbox innebär att den kan kopplas upp mot internet antingen via kabel, WiFi eller 4G. Vi på solcellsbolaget erbjuder lösningar för att du som kund ska kunna styra laddboxen från distans och få statistik om laddningen i din telefon. Det är även en funktion som gör det möjligt att kunna nyttja de olika smarta tjänster som finns till laddboxar idag. Med en uppkopplad laddbox finns möjligheten att koppla den till de olika tjänster och appar som finns för att optimera och styra elbilsladdningen smartare.