Solenergi är framtiden.
Är du redo för omställningen?

Räkna på ditt tak genom att fylla i din adress nedan och få en gratis offert. Vill du hellre prata med oss direkt? Ring: 021-18 50 01 eller maila: info@solcellsbolaget.com - Vi finns här för att guida dig i varje steg på din solcellsresa.

Funktionen är inte aktiv i dagsläget...
Oops! Something went wrong.
Scrolla ner
16 500 kr
Sänkta elkostnader per
år i genomsnitt
1,5 ton co2
Minskat koldioxidavtryck
per år i genomsnitt
14 %
Ökning i totalt fastighets-
värde i genomsnitt
Få ut ännu mer av solen

Helhetslösningar för
alla era behov

Tillsammans skapar vi ett hållbart energisystem med lagring, laddning och egenproducerad el. Smart för ekonomin, bra för miljön och tryggt när den internationella energitillgången svajar.

Så här går det till steg för steg

Det ska vara enkelt att skaffa solceller.

Steg 1
Designa ert system
Börja med att räkna på förutsättningarna för ert tak med vår solcellskalkylator. Se hur många solpaneler som får plats och räkna på hur mycket ni kan spara i elkostnader varje år.
Steg 2
Konsultation
När ni har begärt en offert genom vår solcellskalkylator kontaktar en av våra duktiga solcellsexperter er med en komplett offert och mer information om vägen framåt.
Steg 3
Godkänn
När vi tillsammans anpassat solcellsanläggningen efter era önskemål, guidar vi er självklart till den bästa finansieringslösningen.
Steg 4
Installation
Projektet genomförs av oss och vi håller i det hela vägen fram till färdig installation. Vi är stolta över att alltid ge er den bästa upplevelsen från start till färdig installation.
Steg 5
Klart
Nu är ni redo att dra nytta av alla fördelar med er skräddarsydda solenergilösning och börja producera er egen solel. Ni är trygga med Garanticertfikat och dokumentation enligt standard från Svensk Solenergi.
Redo att ta nästa steg?
Ta första steget genom att räkna på ditt taks förutsättningar eller kontakta oss så hjälper vi dig hela vägen till en hållbar lösning.
Räkna på ditt takKontakta oss

Vad säger våra kunder?

“En sån här investering är ju tidlös och skapar stabila intäkter till föreningen.”

Den kräver ingen service, utan det rullar och går. Jag försöker skapa en gård med stabila intäkter som samtidigt är något positivt och är väldigt lättskött.

Testimonial - Startup X Webflow Template
Johan Hallgren
BRF, Göteborg

“Ett mycket bra bemötande från första kontakt till levererat projekt”

Den kräver ingen service, utan det rullar och går. Jag försöker skapa en gård med stabila intäkter som samtidigt är något positivt och är väldigt lättskött.

Testimonial - Startup X Webflow Template
Sofia Nyström
Solcellspark, Nyköping
Faq

Vanliga frågor

Är solceller bra för miljön?

Solceller producerar solel, som är en förnybar energikälla och gör det under en lång tidsperiod, 25-30 år. De bidrar inte med några fossila utsläpp och tillverkas av några av våra vanligaste metaller. De förändrar heller inte den omkringliggande miljön, såsom vattenverk och vindkraftverk gör. Därför är det ett bra alternativ till energiförsörjning.

Hur stor solcellsanläggning ska jag ha?

Hur stor solcellsanläggning du ska ha avgörs av två faktorer. Dels behöver du ha tillräckligt stor takyta och dels behöver du ha tillräckligt hög elförbrukning. Det allra vanligaste är en solcellsanläggning på 5 eller 10 kvm. Vi hjälper dig med rådgivning kring hur stor solcellsanläggning du bör välja.

När producerar solceller mest?

Solceller producerar mest solel när de befinner sig i söderläge med en vinkel på ca 35 grader. Även sydostligt och sydvästligt läge fungerar bra, även om det ger en liten minskning i produktionen.

Behöver man bygglov för solpaneler

Tumregeln är att man inte behöver bygglov för att installera solpaneler eller solceller, så länge de följer byggnadens form. Undantag kan förekomma, till exempel om du bor i ett kulturmärkt hus.

Vad behövs till en solcellsanläggning?

Utöver solpaneler behövs det även växelriktare, montagesystem och i vissa fall optimerare. På Solcellsbolaget har vi garantier på alla delar. Du behöver även byta ut din elmätare så att den kan mäta både inkommande och utgående el.  Det är din elleverantör skyldig att göra kostnadsfritt åt dig.

Hur fungerar solceller på vintern?

Energiproduktionen är naturligtvis mindre, men vill man att systemet ska generera så mycket som möjligt måste panelerna hållas snöfria. Vid snötäcken upp till cirka en centimeter kan en del solljus fortfarande tränga igenom och träffa solcellerna. Dock om solpanelerna monterats i rätt vinkel glider dessutom tjockare snölager gärna av då solpanelerna i regel är väldigt hala. Vi rekommenderar därför att man inte tar sig upp på taket med den fallrisk det innebär för att själv få bort snön.

Kunskapsbanken

Lär dig mer om solenergi