Första Installation av ZOE Z-Box C i Sverige!

Självgående batteri skapar avkastning genom stödtjänster mot Svenska Kraftnät

Första Installation av ZOE Z-Box C i Sverige!

Vi är stolta att meddela att det första Zoe-batteriet installerades den 17 maj i Köping, ett banbrytande steg mot en mer hållbar framtid! 🌍⚡️

Detta projekt är ett resultat av ett fantastiskt samarbete mellan Solcellsbolaget, Elsmarta och Zoe, som tillsammans arbetar för att ge våra samhällen renare och mer effektiv energi. Zoe-batteriet kommer att spela en avgörande roll i att lagra solenergi och säkerställa en stabil och pålitlig elförsörjning.

För att säkerställa en smidig installation och fira denna milstolpe skickade Zoe specialister från Kina för att hjälpa till med inkopplingen och för sitt första lanseringsevent i Sverige. Deras expertis och engagemang har varit ovärderliga i detta projekt.

En stor applåd till teamen bakom detta initiativ för deras hårda arbete och engagemang för grön energi! Vi ser fram emot att se många fler Zoe-batterier runt om i landet och en fortsatt positiv utveckling inom förnybar energi.

Avkastning

För att möta dagens energibehov krävs avancerad batteriteknologi som kan leverera hög prestanda, säkerhet och lång livslängd. Denna lösning erbjuder en historisk avkastning på ca 200 - 400 000 kronor per år beroende på förutsättningar, vilket visar på både ekonomisk och energimässig effektivitet. Återbetalningstiden är ofta mellan 3-5 år.

Maximal batterikapacitet

Den maximala batterikapaciteten för detta system är 215.15 kWh. Detta gör det möjligt att lagra en betydande mängd energi, vilket är idealiskt för både industriella och kommersiella applikationer som kräver pålitlig och kontinuerlig strömförsörjning.

C-rate

Med en C-rate på ≤0.5C garanteras att batteriet laddas och laddas ur på ett sätt som maximerar dess livslängd utan att kompromissa på prestanda. En lägre C-rate innebär en längre livslängd på batteriet, vilket är viktigt för hållbarhetsmålen.

Cellteknologi

Användningen av LFP (Litiumjärnfosfat) cellteknologi ger flera fördelar, inklusive hög säkerhet, lång livslängd och stabil kemisk struktur. LFP-batterier är kända för sin motståndskraft mot överhettning och brand, vilket gör dem till ett säkrare alternativ i många applikationer.

Kylning

För att säkerställa optimal prestanda och livslängd använder detta batterisystem vätskekylning. Vätskekylning är effektivare än luftkylning och hjälper till att bibehålla en jämn temperatur över hela batteripaketet, vilket är kritiskt för att förhindra överhettning och förbättra effektiviteten.

Klassificering

Med en IP55-klassificering är batterisystemet skyddat mot damm och vattenstrålar från alla riktningar, vilket gör det robust nog för att användas i varierande miljöer och under olika förhållanden. Detta säkerställer tillförlitlig drift även i krävande situationer.

Sammanfattningsvis representerar denna batteriteknologi en avancerad och pålitlig lösning för dagens energibehov, med en stark betoning på säkerhet, hållbarhet och effektivitet.

Låt oss tillsammans bygga en hållbar framtid!

#HållbarEnergi #FörnybarEnergi #Solenergi #ZoeBatteri #GrönTeknik #Elsmarta #Solcellsbolaget #InternationelltSamarbete